Dobrý den,
prosím Vás, lze připojit objektiv Sigma 10-20mm f/3,5 na fotoaparat Canon EOS 1000D?
Mám fotoaparát strašně dlouho, fotím při cestování a nechce se mi měnit.. Ráda bych právě pro fotky z cest využila širokoúhlý objektiv a nejlépe mi vyšla Sigma 10-20mm... Zajímá mě, jestli jde na takto starý fotoaparát tato Sigma připojit nebo s tím nemám experimentovat a koupit fotoaparát novější, kde půjde objektiv připojit?
Děkuji za odpověď. N.Krejčířová.
Také se přikláním k 10-18 od Canonu a několik foto s tímto objetivem mám v galerii. (Náchod, Perspektiva širokáčem, Nádražíčka, Sluncem dozlacené)
Zdravim,
Neuvazovala jste take o EF-S 10-18 mm? Objektiv dlouhodobe pouzivam a rozhodne to nebyla spatna koupe. Za danou cenu je kvalita obrazu velmi slusna.
Děkuji za tip .. taky jsem o něm uvažovala - ale Sigma má lepší světelnost mimo jiné .. nyní jsem ale na vážkách :-) hlavně kvůli ceně samozřejmě.
Také se přikláním k 10-18 od Canonu a několik foto s tímto objetivem mám v galerii. (Náchod, Perspektiva širokáčem, Nádražíčka, Sluncem dozlacené)
Také Vám děkuji za doporučení. Kvůli finanční náročnosti se mě samozřejmě více zamlouvá Canon, ALE kvalitativně je Sigma jinde... Možná mě ale opravdu Canon nakonec bude stačit...
Také Vám děkuji za doporučení. Kvůli finanční náročnosti se mě samozřejmě více zamlouvá Canon, ALE kvalitativně je Sigma jinde... Možná mě ale opravdu Canon nakonec bude stačit...
Sigma je jinde světelností, kovovým bajonetem a stupnicí zaostřené vzdálenosti, ale obrazově bych neřekl. Ten Canon to nahrazuje stabilizací. Přidal jsem do galerie fotku (Pohled z autobusáku), tak si při prohlížení klikněte na odkaz originální snímek v plném rozlišení a uvidíte, že to není špatné sklo.