Brand

Diskuse - Sigma 10-20mm pro EOS 1000D

nelis

6 příspěvků

Dobrý den,

prosím Vás, lze připojit objektiv Sigma 10-20mm f/3,5 na fotoaparat Canon EOS 1000D? 

Mám fotoaparát strašně dlouho, fotím při cestování a nechce se mi měnit.. Ráda bych právě pro fotky z cest využila širokoúhlý objektiv a nejlépe mi vyšla Sigma 10-20mm... Zajímá mě, jestli jde na takto starý fotoaparát tato Sigma připojit nebo s tím nemám experimentovat a koupit fotoaparát novější, kde půjde objektiv připojit?

Děkuji za odpověď.  N.Krejčířová. 

před 6 lety

Tony

42 příspěvků

Dobrý den, objektiv připojit půjde v pohodě, jenom tam je riziko BF/FF. 

před 6 lety

Tomáš Málek

46 příspěvků

Zdravim,

Neuvazovala jste take o EF-S 10-18 mm? Objektiv dlouhodobe pouzivam a rozhodne to nebyla spatna koupe. Za danou cenu je kvalita obrazu velmi slusna.

před 6 lety

sladas

4173 příspěvků

Také se přikláním k 10-18 od Canonu a několik foto s tímto objetivem mám v galerii. (Náchod, Perspektiva širokáčem, Nádražíčka, Sluncem dozlacené) 

https://www.k24.cz/product/239150/Elektronika/Foto_a_kamery/Canon_EF_S_10_18mm_f_4_5_5_6_IS_STM_9519B005AA_.html?product_code=APOBIECAN9519B005 

před 6 lety

nelis

6 příspěvků

Dobrý den, objektiv připojit půjde v pohodě, jenom tam je riziko BF/FF. 

před 6 lety

Dobrý den, díky za odpověď.. riziko je právě možné - předpokládala jsem, že fotoaparát dám i s novým objektivem do servisu - v případě, že by špatně zaostřoval. 

před 6 lety

nelis

6 příspěvků

Zdravim,

Neuvazovala jste take o EF-S 10-18 mm? Objektiv dlouhodobe pouzivam a rozhodne to nebyla spatna koupe. Za danou cenu je kvalita obrazu velmi slusna.

před 6 lety

Děkuji za tip .. taky jsem o něm uvažovala - ale Sigma má lepší světelnost mimo jiné .. nyní jsem ale na vážkách :-) hlavně kvůli ceně samozřejmě. 

před 6 lety

nelis

6 příspěvků

Také se přikláním k 10-18 od Canonu a několik foto s tímto objetivem mám v galerii. (Náchod, Perspektiva širokáčem, Nádražíčka, Sluncem dozlacené) 

https://www.k24.cz/product/239150/Elektronika/Foto_a_kamery/Canon_EF_S_10_18mm_f_4_5_5_6_IS_STM_9519B005AA_.html?product_code=APOBIECAN9519B005 

před 6 lety

Také Vám děkuji za doporučení. Kvůli finanční náročnosti se mě samozřejmě více zamlouvá Canon, ALE kvalitativně je Sigma jinde... Možná mě ale opravdu Canon nakonec bude stačit... 

před 6 lety

Tony

42 příspěvků

Sigma lepší svetelnost má, ale počítám, že při cestování chcete fotit hlavně krajinu a tam stejně fotíte na clonu větší než 3,5. 

před 6 lety

sladas

4173 příspěvků

Také Vám děkuji za doporučení. Kvůli finanční náročnosti se mě samozřejmě více zamlouvá Canon, ALE kvalitativně je Sigma jinde... Možná mě ale opravdu Canon nakonec bude stačit... 

před 6 lety

Sigma je jinde světelností, kovovým bajonetem a stupnicí zaostřené vzdálenosti, ale obrazově bych neřekl. Ten Canon to nahrazuje stabilizací. Přidal jsem do galerie fotku (Pohled z autobusáku), tak si při prohlížení klikněte na odkaz originální snímek v plném rozlišení a uvidíte, že to není špatné sklo.   

před 6 lety
Vkládat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.